•  390 000 kunder
  •  Kundservice 09:00 - 21:00
  •  Ansök på 1 minut

Välkommen till den Enklare vägen att jämföra billån

Enklare Ekonomi Logotyp

4,7/5

Påbörja låneprocessen genom att fylla i formuläret
efter det kommer en av våra lånerådgivare kontakta dig.

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Låneformulär för privatlån

  • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading
BankId Enklare Logga in

Redan kund hos Enklare och vill logga in?
Tryck på BankID knappen så kommer du till "Mina sidor"

Vi gör det Enklare att välja det billånet som passar just din ekonomi

Att köpa en ny bil är för dem flesta den största investeringen bortsett från sin bostad. Därför är det viktigt att du inte bara väljer rätt bil, utan även rätt billån att finansiera den med. Hos Enklare kan du helt kostnadsfritt jämföra billån från våra samarbetspartners, och på så sätt hitta det bästa billånet med bästa räntan. När du jämför olika möjligheter för din bilfinansiering finns det flera saker att ha i åtanke. Det första är kanske om en traditionell bilfinansiering eller ifall ett privatlån är den bästa vägen eller någon annan väg som ger det billån som passar just för dig. Vilket som är bäst för dig har att göra med flera saker, dels om du är i ett läge där du inte kan lägga en kontantinsats, dels hur dina framtids planer ser ut, när det kommer till en eventuell försäljning av bilen. Kort sagt ta hjälp av våra långivare vi gör låneprocessen Enklare vi kan erbjuda dig via våra 27 långivare både billån respektive privatlån samt möjligheten att samla dina eventuella lån eller krediter du redan har.

Billån utan kontantinsats

För en traditionell bilfinansiering krävs det på ett normalt sätt en kontantinsats på 20 % av bilens värde för att få ta billånet, och att den dessutom måste köpas hos en auktoriserad bilhandlare. Bilen är lånets säkerhet och vanligtvis står lånet bara för 80 % av bilfinansieringen. Om du inte vill eller kan lägga kontantinsats på lånet kan du istället söka ett privatlån som då fungerar som ett billån (utan kontantinsats). Många gånger kan du på så sätt få en bra ränta utan att behöva betala kontantinsatsen, och istället låna till hela beloppet.

Med ett privatlån är inte bilen en säkerhet för lånet, det gör att du kan sälja bilen utan att gå genom bilhandlaren, vilket ofta är din enda möjlighet om du tagit lånet genom din bilhandlare. Detta är också bra att veta för den som redan har ett billån och vill undersöka möjligheter att förbättra sina villkor. Har du dessutom andra skulder finns det många fördelar med att samla ihop dessa skulder och billånet under ett och samma privatlån. Man ska alltid försöka ha så få antal skulder som möjligt, då större samlade lån nästan alltid är billigare än flera utspridda.

Enklare Ekonomi Logotyp

Sedan 2015 har över en kvarts miljon jämfört sina lån med oss.

Vi på enklare hjälper dig att hitta ett attraktiv billån med en låg ränta. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning samt kostnadsfri presentation av olika lånegivare samt deras lånevillkor. Har du ett eller flera befintliga lån så kan vi hjälpa dig samla dessa lån.

Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Billån till bra ränta? - Kontakta oss så tar vi en titt på de olika alternativen

Enklare hjälper dig att snabbt och smidigt låna till en bil
Enklare samarbetar idag med över 27 banker och långivare och när du ska låna till en bil skickar vi ut en låneansökan med dina kriterier till var och en av dessa banker. Det vi behöver veta är det belopp du behöver låna, hur lång tid du avser lägga din återbetalning på samt dina kontaktuppgifter. Efter 24 timmar när vi fått svar från långivarna går våra lånerådgivare igenom förslagen tillsammans med dig. Du får experthjälp, råd, tips med mera. Låneprocessen blir Enklare  och möjligheten att välja det bästa billånet i enlighet med dina personliga kriterier ökar markant, än om du skulle utföra denna process själv.

Ju snabbare du bestämmer dig för det billånet som är bäst för dig, desto fortare kommer lånet att bli utbetalt. Processen via Enklare går betydligt smidigare och snabbare än om du hade gjort detta själv. Värt att notera är att faktumet om att över 27 banker får ta del av din ansökan så är det bara en kreditupplysning som görs på dig. Så om du är intresserad av att hitta det bästa billånet med den bästa möjliga räntan ska du inte jämföra låneförslagen själv, utan istället ta hjälp av en låneförmedlare via Enklare.

Restvärdet på billånet

Restvärdet är det värde som bilen förväntas ha efter en viss tidsperiod. Detta påverkar också ditt billån och dina amorteringsvillkor, ju högre marknadsmässiga värdet bilen ifråga har ger i regel ett bättre lån med en lägre ränta. Framförallt är det en viktig parameter för dig som på förhand vet om att du vill byta ut eller uppgradera bilen efter en tid, då en bil i gott skick exempelvis kan användas som kontantinsats till en ny bil. När du ska byta ut, byta upp eller sälja bilen med detta typ av billån måste du dock gå genom bilhandlaren eller långivaren. Därför kan det vara bra att se över vilka bilmodeller som är kända för sin hållbarhet men också att ta hand om sin bil på rätt sätt, för att se till att den håller så mycket av sitt värde som möjligt.

Enklare Ekonomi Medarbetare
Enklare Ekonomi Logotyp

4,7/5

Ansök billån via formuläret

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Låneformulär för privatlån

  • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading

Enklares krav för att låna till en bil

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning samt kostnadsfri presentation av olika lånegivare samt deras lånevillkor.

Medsökande ökar chansen för bättre villkor på billånet
En bil används ibland av fler än en person, kanske används bilen ofta av en partner eller familjemedlem. Då är det många gånger passande att ha med personen som medsökande till lånet. Bankerna ser nämligen en extra inkomst som en trygghet till att lånet kan betalas av ordentligt, och därför ger de ofta bättre billån med bättre räntor om du har en medsökande att dela kostnaden med. För dig som vet med dig att du för tillfället inte har en särskilt stabil inkomst eller ekonomi är medsökande extra viktigt om du vill ha det bästa billånet och den lägsta räntan, eftersom bankernas och långivarnas förslag kan skilja sig mycket om en medsökande finns med i bilden. Vill du låna pengar till en bil är det en fördel att ha en medsökande med inkomst, det gäller både för billån med kontantinsats och för privatlån.

Jämför de alternativ innan du belånar dig med ett billån

Det finns ett antal grundkrav på den som ska låna pengar till en bil genom oss på Enklare. Dels behöver du vara minst 18 år gammal och ha en fast inkomst på minst 120 000 före skatt, du behöver även vara folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka. Det är också viktigt att veta att betalningsanmärkningar och skulder hos kronofogden försvårar möjligheten att söka billån, då det bara är ett fåtal banker och långivare som ger ut lån i det läget.