•  390 000 kunder
  •  Kundservice 09:00 - 21:00
  •  Ansök på 1 minut

Blancolån via Enklare innebär att bankerna får jobba lite för att få dig som kund

Enklare Ekonomi erbjuder rådgivning där du kan jämföra olika lån utan säkerhet. Våra lånerådgivare ger dig tips samt hjälp om hur du samlar eventuella redan tagna lån eller krediter.

Med över 390 tusen kunder vi hjälpt genom åren så kan vi rakryggat säga att vi vet vad vi pysslar med. För snabbast hjälp fyll i låneformuläret och ansök, invänta sedan kontakt med en för av våra lånerådgivare.

4,7/5

Efter inskickad låneansökan kommer vi återkomma
till dig så snart vi kan.

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Låneformulär för privatlån

  • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading

Är du redan kund hos oss och vill logga in?
Tryck på BankID knappen så kommer du till "Mina sidor"

Vi på Enklare guidar samt jämför lån både med samt utan säkerhet

Ta ett lån utan säkerhet
Hos oss på enklare kan du snabbt och enkelt ansöka om att ta ett blancolån. Blancolån är ett annat ord för privatlån, vilket betyder att det är ett lån utan säkerhet. Man pantsätter alltså ingenting för att få ta lånet, till skillnad från ett traditionellt billån eller ett bolån då bilen eller huset pantsätts och är därmed bankens eller långivarens säkerhet för att lånet betalas tillbaka. Ett blancolån kan exempelvis användas till en renovering, till en kontantinsats, eller bara till vanlig konsumering som till exempel en resa. Fördelen med ett lån utan säkerhet är att du själv får bestämma vad pengarna ska gå till och när du ska betala tillbaka lånet, utan extra kostnad. Nackdelen är att räntorna ofta är lite högre, av anledningen att det just är ett lån utan säkerhet. Här får du veta hur du ska göra för att hitta det bästa blancolånet.


Låt oss jämföra olika lån för att hitta ett med villkor som passar dig
Räntan på ett lån utan säkerhet varierar från bank till bank det är därför viktigt att jämföra  olika blancolån och se över sina möjligheter när det kommer till olika räntor innan man fattar ett beslut. Vi hjälper dig genom att skicka vidare din ansökan till våra samarbetsbanker. Det brukar vanligtvis ta 24 timmar tills vi fått svar. Vi presenterar svaret till dig där vi går igenom vilken ränta de kan erbjuda dig. Våra rådgivare hjälper dig därefter går vi igenom dessa förslag. Vi jämför blancolånen genom att väga för- och nackdelar med dig, för att du sen ska kunna fatta rätt beslut och välja det bästa blancolånet. Du kan även jämföra blancolån utan rådgivare via vår hemsida.

Ett blancolån är även en bra lösning för den som har spridda små skulder som avbetalningar och krediter. Den här typen av skulder har ofta höga räntor och blir i längden väldigt dyrt, framför allt om man har samlat på sig flera stycken. Genom att ta ett blancolån som täcker alla mindre lån och krediter kan du bli av med de höga räntor som små skulder ofta har. Förutom att lånet blir billigare blir också det eviga pappersarbetet och de olika inbetalningarna att hålla koll på mycket lättare att sköta när man bara har ett enda blancolån att hålla koll på. Du kan även läsa mer om detta i vår blogg.

Sedan 2015 har vi på Enklare hjälpt över 390 tusen människor

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning samt guidning genom lånedjungeln. Vi presenterar olika lånegivare samt deras lånevillkor. Har du ett eller flera befintliga lån så kan vi hjälpa dig samla dessa lån.


Kontakta oss via formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Enklare Ekonomi Logotyp

4,7/5

Fyll i formuläret för att sätta den Enklare låneprocessen i rullning

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Låneformulär för privatlån

  • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading

Önskar du låg ränta på blancolånet? - Kontakta oss vi guidar dig kostnadsfritt

Hjälp oss att ta kontrollen över dina lån, kontakta oss så presenterar vi ett upplägg kostnadsfritt. Med vår hjälp kan du se vad alla våra samarbetsbanker är villiga att erbjuder dig i ränta, detta göra med endast en kreditupplysning. Det är viktigt att veta att det inte går att jämföra blancolån på det här sättet själv. För det skulle innebära en ny kreditupplysning för varje bank man går och ansöker om lån hos.

Olyckligtvis innebär många kreditupplysningar att banker erbjuder sämre räntor. Enklare låter alla samarbetsbanker och långivare dela på den kreditupplysning som registreras genom oss, och på så sätt skadas inte din kreditvärdighet på samma sätt. Om du därför har tänkt ta ett lån utan säkerhet, ska du göra det med enklares hjälp, det är så du kan hitta det bästa blancolånet.


Hur kan tjänsten vara gratis?
Vi tar inte betalt av dig som kund när vi jämför samt guidar dig om olika villkor gällande blancolån. Många undrar därför om det är för bra för att vara sant, eftersom Enklare måste få in pengar på något sätt. Vi är en alternativ marknadsföringskanal för bankerna. Istället för att göra reklam på exempelvis tv och få nya kunder får bankerna nya kunder direkt via oss. När vi har hjälpt dig att hitta ett bättre lån, har vi på samma gång hjälpt den banken att få en ny kund, och det betalar banken oss för. Med andra ord så tjänar vi pengar när vi hjälpt en kund  att få ett bättre lån.

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning samt kostnadsfri presentation av olika lånegivare samt deras lånevillkor. Har du ett eller flera befintliga lån så kan vi hjälpa dig samla dessa lån.

Enklare Ekonomi Medarbetare

Lån utan säkerhet en synonym till blancolån samt privatlån

Blancolån istället för utökat bolån
Det blir alltmer vanligt att ta ett blancolån vid renovering av bostaden. Det har att göra med den ändring finansinspektionen gjorde år 2018 gällande amorteringskravet. Ändringen innebär att om man har ett bostadslån tvingas börja amortera på bostadslånet om man höjer det lånet. Det kan innebära att man får en kraftigt ökad månadskostnad som man inte klarar av. Vi rekommenderar dig att överlägga med våra rådgivare innan du utökar bostadslånet, ett blancolån kanske passar din ekonomi bättre. Skillnaden mellan ett riktigt bra blancolån och att behöva amortera på ditt bolån kan vara flera tusen, beroende på hur stort ditt bolån är. Prata med oss innan du tar ett beslut, så att beslutet gällande köpet av din bostad inte blir ångestfylld.


Hur mycket kan man låna med ett blancolån?
Hur mycket banken beviljar dig att låna har såklart att göra med din kreditvärdighet och din ekonomiska situation i allmänhet. Hos Enklare kan du ansöka om vilket belopp du vill mellan 30 000 och 600 000. Efter det får bankerna avgöra om de kan erbjuda dig delar av, eller hela beloppet du sökt om. Vi jämför blancolånen som blivit erbjudna och sen väljer du det som är bäst. Vad är skillnaden mellan privatlån och blancolån? Skillnaden är ingen! Både privatlån och blancolån är lån utan säkerhet. Det är alltså två olika namn för samma typ av lån.