Samla dina lån och krediter på ett Enklare sätt

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

  • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading

Urval av våra samarbetbanker/långivare 

Coop Bank
ICA
IKANO
Santander
Collector
Marginalen

Få hjälp att samla dina lån och krediter

Många utgifter är idag lätta att lägga upp på en avbetalning. Den nya TV-n, datorn och onlineshoppingen kändes för stunden smart att betala av bit för bit istället för att betala allt på en gång. En situation kanske uppstår då du behöver en summa pengar du inte har för tillfället, men du vet att du kan betala av det i framtiden. Då kan ett SMS-lån uppenbara sig som en lösning, eller kanske betalar du med ditt kreditkort på avbetalning. Sådana lån har i allmänhet väldigt höga räntor, och problem uppstår när dessa lån läggs på hög, då sticker månadskostnaden och speciellt räntekostnaden iväg och det är svårt att ha koll på hur mycket av det som är avbetalning på prylarna och hur mycket som enbart är ränta. Det bästa sättet att städa upp sin ekonomi i det läget är att samla lån och krediter med ett privatlån. Att samla lösa krediter är lättare än många tror. Hos enklare får du hjälp att samla lån och krediter och vi hör dessutom av oss till våra 18 samarbetsbanker, som alla svarar med sina förslag på ett privatlån. Sen när vi jämför lånen får du helt enkelt välja det bästa lånet som passar dig bäst.

samla-lan

Hur bär jag mig åt för att samla mina lån?

Första steget i att bli av med spridda skulder är att ta reda på hur många skulder du har och hur stor totalsumman är. Därefter kan du fylla i skulderna i kalkylen på vår hemsida, eller ringa in till vårt kontor och ta hjälp av en handläggare med att göra din ansökan. Du kan även skapa ansökan själv helt digitalt genom att fylla i formuläret. När du har fyllt i dina uppgifter skickas din ansökan in till bankerna och detta görs dessutom med endast en kreditupplysning. Vissa banker svarar direkt medan andra kan ta upp till 24 timmar att få svar från.

Skapar du en ansökan via telefon bokar våra handläggare en tid med en rådgivare som ringer upp och presenterar resultaten för att se vilket som är det bästa lånet som passar dig bäst. Vi ser vilka banker som har erbjudit sig att samla dina lån, samt vad de erbjuder för räntor. Att jämföra lånen på detta sätt är svårt att göra själv. Det beror på att du på egen hand inte har möjlighet att låta bankerna dela på en kreditupplysning, på det sättet som vi gör. Om man på egen hand hade jämfört lånen, skulle det innebära att varje bank gjorde en egen kreditupplysning, vilket skulle leda till sämre och sämre räntor för varje bank du går till, eftersom din kreditvärdighet blir sämre med fler kreditupplysningar.

Vad som är bra att veta när man ska samla krediter och smålån, är att man samtidigt stärker sin kreditvärdighet. Bankerna ser oftast en person med flera spridda skulder som en slarvigare kund, jämfört med en som endast har ett lån. En pålitlig kund med stark kreditvärdighet får bättre räntor av bankerna, därför ska du alltid se till att du har dina skulder samlade. Det kommer att leda till bättre lån.

Samla dina lån med Enklare

Det är något en kvartsmiljon privatpersoner redan gjort. Att samla dina skulder under ett och samma tak kan gynna sig. Att samla dina skulder kan leda till en ekonomisk avlastning för dig.

Kontakta oss via formuläret nedan så förklarar vi närmare hur detta kan bli en verklighet för dig.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett meddelande.
enklare logo

Fler och fler samlar sina lån och krediter

Att samla lån och krediter kan spara dig både tid och pengar
När du har samlat lån och krediter slipper du brevlådan och inkorgen fyllas av olika fakturor i slutet av varje månad. Den tidskrävande sorteringen och betalningen av alla brev blir mycket enklare när du har fått hjälp att samla lånen med ett privatlån. Med din internetbank kan du dessutom ställa in betalningen på autogiro, så att amorteringen och lånekostnaden dras av automatiskt varje månad. Vipps! Så är allt pappersarbete borta. Det är dessutom ett steg i processen att hitta det bästa lånet.

Två steg till det bästa lånet
Om det är det bästa lånet du är ute efter, så är du inte klar efter att ha samlat dina lån och krediter, det är nämligen bara första steget i en tvåstegsprocess. När du bad bankerna att samla ihop dina lån hade du ju spridda skulder, och bankerna har då gett dig en ränta utefter din dåvarande kreditvärdighet. Efter att det har gått en tid är det därför smart att jämföra lånen igen. När du söker denna gång, med en städad ekonomi, finns det stora chanser att bankerna ger dig förslag med lägre ränta, i och med din stärkta kreditvärdighet. Så med hjälp av att samla lån och krediter har du vänt på din situation, och gått från utspridda lösa krediter med höga räntor till ett mycket bättre lån.

Jackpot till dem som samlade sina lån med en medsökande

En medsökande kan leda till ett villkor mässigt bättre lån Har du delad ekonomi med en partner, eller har du en familjemedlem som kan tänka sig stå med på dina låna, är det en fördel att ha med denne som medsökande. En medsökande står på lånet tillsammans med dig, och det ger dig i regel en lägre ränta på lånet. En medsökande behöver heller inte i praktiken betala av lånet med dig, utan finns med i bilden med sin inkomst som en extra trygghet, ifall något skulle försvåra din möjlighet att betala. Det går oftast inte att ha medsökande på avbetalningar och små skulder och lösa krediter, därför ska du samla krediterna med ett privatlån, som du med en medsökande kommer att få bättre räntor på. För dig med betalningsanmärkningar Om man har betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden kan du fortfarande ansöka om att samla dina lån. Det är dock inte säkert att din ansökan beviljas av bankerna, men det finns banker vi samarbetar med som hjälper den som har den här typen av anmärkningar. Även om betalningsanmärkningar försämrar din chans att få lån, och gör att räntorna oftast är högre, kan det ändå ha en positiv påverkan på din ekonomi då småskulder oftast redan har höga räntor och att samla lånen gör att du kan få bättre koll på din ekonomi och du kan lägga upp avbetalningen på ett sätt som passar dig bättre. Så oavsett om du har anmärkningar eller inte, se alltid till att se över dina möjligheter att få hjälp att samla dina lån. Läs mer: Billån

FlightON logo