•  390 000 kunder
  •  Kundservice 09:00 - 21:00
  •  Ansök på 1 minut

Samla dina lån och krediter på ett Enklare sätt

Vi ser till att bankerna jagar dig istället för att du jagar bankerna. Via enbart en kreditupplysning når du ut till över 27 banker som får ta del av din låneansökan via endast en kreditupplysning.


Steg 1. Fyll i dina uppgifter i formuläret och invänta samtal från din kontaktperson som kommer bli lånerådgivare. Processen till en samlad samt Enklare Ekonomi börjar när du skickat iväg dina uppgifter via formuläret nedan.

Kostnadsfri rådgivning

Nå ut till 27 banker via en UC

Vi optimerar din ekonomi

Enklare Ekonomi Logotyp

4,7/5

Efter inskickad ansökan kommer en av våra
lånerådgivare att återkomma till dig.

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Låneformulär för privatlån

  • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading

Är du redan kund hos oss och vill logga in? tryck på BankID knappen så kommer du till "Mina sidor"

Samlings lån med Enklare Ekonomi

Många lån är idag förenade med en avbetalningsplan.  att lägga upp på en avbetalning. Den nya TV-n, datorn och onlineshoppingen kändes för stunden som en smart idé, möjligheten om att kunna betala av bit för bit istället för att betala allt på en gång. Då kan ett snabblån uppenbara sig som en

Lösning, eller kanske betalar du med ditt kreditkort på avbetalning. Sådana lån har i allmänhet väldigt höga räntor, och problem uppstår när dessa lån läggs på hög, då sticker månadskostnaden och speciellt räntekostnaden iväg och det är svårt att ha koll på hur mycket av det som är avbetalning på prylarna och hur mycket som enbart är ränta. Det bästa sättet att städa upp sin ekonomi i det läget är att samla lån och krediter med ett privatlån. Att samla lösa krediter är lättare än många tror. Hos enklare får du hjälp att samla lån och krediter och vi hör dessutom av oss till våra 27 samarbetsbanker, som alla svarar med sina förslag på ett privatlån. Sen när vi jämför lånen får du helt enkelt välja det bästa lånet som passar dig bäst.

Hur bär jag mig åt för att samla mina lån?

Första steget i att bli av med spridda skulder är att ta reda på hur många skulder du har och hur stor totalsumman är. Därefter kan du fylla i skulderna i kalkylen på vår hemsida, eller ringa in till vårt kontor och ta hjälp av en lånehandläggare med att göra din ansökan. Du kan även skapa ansökan själv helt digitalt genom att fylla i formuläret. När du har fyllt i dina uppgifter skickas din ansökan in till bankerna och detta görs dessutom med endast en kreditupplysning. Vissa banker svarar direkt medan andra kan ta upp till 24 timmar att få svar från.

Skapar du en ansökan via telefon bokar våra handläggare en tid med en rådgivare som ringer upp och presenterar resultaten för att se vilket som är det bästa lånet som passar dig bäst. Vi ser vilka banker som har erbjudit sig att samla dina lån, samt vad de erbjuder för räntor. Att jämföra lånen på detta sätt är svårt att göra själv. Det beror på att du på egen hand inte har möjlighet att låta bankerna dela på en kreditupplysning, på det sättet som vi gör. Om man på egen hand hade jämfört lånen, skulle det innebära att varje bank gjorde en egen kreditupplysning, vilket skulle leda till sämre och sämre räntor för varje bank du går till, eftersom din kreditvärdighet blir sämre med fler kreditupplysningar.

Vad som är bra att veta när man ska samla krediter och smålån, är att man samtidigt stärker sin kreditvärdighet. Bankerna ser oftast en person med flera spridda skulder som en slarvigare kund, jämfört med en som endast har ett lån. En pålitlig kund med stark kreditvärdighet får bättre räntor av bankerna, därför ska du alltid se till att du har dina skulder samlade. Det kommer att leda till bättre lån.

Samla dina lån med Enklare

Det är något en kvartsmiljon privatpersoner redan gjort. Att samla dina skulder under ett och samma tak kan gynna sig. Att samla dina skulder kan leda till en ekonomisk avlastning för dig.


Kontakta oss via formuläret nedan så förklarar vi närmare hur detta kan bli en verklighet för dig.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Enklare Ekonomi Logotyp

4,7/5

Fyll i formuläret för att komma igång med din låneprocess

5000kr 600000kr
1 år15 år
Cirka månadskostnad

Låneformulär för privatlån

  • Jag vill samla lån:
Enter the word YES in the box:
Loading

Fler och fler samlar sina lån och krediter

Att samla lån och krediter kan spara dig både tid och pengar
När du har samlat lån och krediter slipper du att brevlådan och din inkorg fyllas av olika fakturor i slutet av varje månad. Den tidskrävande sorteringen och betalningen av alla brev blir mycket enklare när du har fått hjälp att samla lånen med ett samlingslån. Med din internetbank kan du dessutom ställa in betalningen på autogiro, så att amorteringen och lånekostnaden dras av automatiskt varje månad. Vipps! Så är allt pappersarbete borta. Det är dessutom ett steg åt rätt riktning för att hitta en ekonomisk hållbar lösning.

Två steg till det bästa lånet
Om det är det bästa lånet du är ute efter, så är du inte klar efter att ha samlat dina lån och krediter, det är nämligen bara första steget i en tvåstegsprocess. När du bad bankerna att samla ihop dina lån hade du ju spridda skulder, och bankerna har då gett dig en ränta utefter din dåvarande kreditvärdighet. Efter att det har gått en tid är det därför smart att jämföra lånen igen. När du söker denna gång, med en städad ekonomi, finns det stora chanser att bankerna ger dig förslag med lägre ränta, i och med din stärkta kreditvärdighet. Så med hjälp av att samla lån och krediter har du vänt på din situation, och gått från utspridda lösa krediter med höga räntor till ett mycket bättre lån.

Jackpot till dem som samlade sina lån med en medsökande

En medsökande till ditt lån gör så att bankerna känner sig tryggare vilket oftast leder till ett bättre villkor när det kommer till räntan. Kort sagt så innebär det att du sätter dig själv i en position där vårt jobb som lånerådgivare blir Enklare. Med detta menar vi förstås arbetet vi gör när det kommer till förhandlingen om ditt lån. Har du en delad ekonomi med en partner, eller har du en familjemedlem som kan tänka sig stå på lånet du planerar att ta? Detta innebär i sin tur att du sätter dig själv i en bättre förhandlingsläge.

Kortfattat så innebär det att en medsökande står på lånet tillsammans med dig, och det ger dig i regel en lägre ränta på lånet. En medsökande behöver inte betala något av lånet du tagit utan denne finns med i bilden tillsammans med sin inkomst som inger en extra trygghet. Det går oftast inte att ha en medsökande på avbetalningar av mindre lån samt lösa krediter. Det är där vi kliver in och ser till att du kan samla dessa skulder till ett och samma lån, därför ska du samla krediterna med ett blanco/privatlån.

För dig med betalningsanmärkningar
Om man har betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden kan du fortfarande ansöka om möjligheten att samla dina lån. Det är dock inte säkert att din ansökan beviljas, men det finns banker som vi samarbetar med som hjälper våra kunder som har den här typen av anmärkningar. Även om betalningsanmärkningar försämrar din chans om att få ett lån , som i sin tur gör att räntorna oftast är högre. Detta kan ändå ha en positiv påverkan på din ekonomi då småskulder oftast redan har höga räntor. Det är just denna logik som ligger bakom trenden som vuxit mer och mer för varje år, trenden vi pratar om gäller förstås möjligheten om att kunna samla ihop sina lån. Så oavsett om du har anmärkningar eller inte, kontakta oss och rådgör med våra lånerådgivare. Läs mer: Billån Fakta om samlingslån