De bästa alternativen för 2022-2023: Få ett privatlån med låg ränta

Är du i behov av ett lån men osäker på var du kan hitta det bästa erbjudandet med lägsta ränta och förmånliga villkor? Då behöver du inte leta längre. I den här guiden har vi undersökt de bästa alternativen för privatlån som finns tillgängliga för närvarande och var du kan hitta lån med låg ränta.

Med ett enklare lån kan du ansöka om ett lån utan att behöva ställa säkerhet. Att låna pengar kan dock ofta leda till högre kostnader på grund av räntor och avgifter. Men ibland är det nödvändigt att låna pengar för ett specifikt köp eller för att sprida ut betalningarna.

Om så är fallet kan ett banklån online vara ett bra alternativ. Och med Enklare Lån kan du ansöka om ett lån utan att behöva kontakta din vanliga bank. Den här typen av lån är också ett bra sätt att få andra små lån och minska den summa du lägger på lån varje månad.

Lån med låg ränta – Jämförelse av banklån och privatlån

När du bestämmer dig för att låna pengar är det viktigt att se till att du får det bästa erbjudandet med den lägsta räntan. Bankerna sysslar inte med välgörenhet, så det bör inte du heller göra. Därför är det viktigt att välja den bank som erbjuder den lägsta effektiva räntan.

Vi har gjort en grundlig genomgång av några av de största privatlånsleverantörerna i Sverige, och vi har kommit fram till att följande företag för närvarande erbjuder de bästa privatlånen med låg ränta:

Lendo: 3.01% – 29.27%
Smarta: 3.06% – 29.99%
Zmarta: 2,99 % – 29,40 %.
Coop MedMeraBank: 4.54% – 21.51%


Dessa företag erbjuder lån med låg ränta jämfört med andra typer av lån och erbjuder lån utan säkerhet, även kallade blancolån, vilket innebär att du inte behöver någon säkerhet. Dessutom kan du välja återbetalningsperiod och enkelt beräkna månadsbeloppet på deras hemsida, och du får ett omedelbart svar när du ansöker online.

Privatlån – bäst i test

När du letar efter ett privatlån är det viktigt att jämföra räntor och villkor från olika långivare. Lendo är ett bra alternativ, eftersom de är en oberoende låneförmedlare som söker på marknaden efter det bästa erbjudandet för dig utifrån dina behov och omständigheter. De presenterar dig förslag inom 24 timmar och det är upp till dig att bestämma om du ska acceptera dem eller inte.

Lendo erbjuder lån från 10 000 SEK till 600 000 SEK, och erbjuder även lån utan säkerhet på upp till 150 000 SEK för dem med dålig betalningshistorik. De har för närvarande en effektiv ränta på 2,95 %, vilket är en av de lägsta räntorna som finns tillgängliga. För att ta reda på vilken ränta de kan erbjuda dig kan du besöka sidan här