Stärk kreditvärdigheten med ett hopbakslån

Påminnelsefakturor, inkassokrav och betalningsanmärkningar är något som växer sig allt större i samhället. Skulderna växer och växer och blir slutligen till enorma skuldberg. Detta faktum är något som oroar myndigheterna. Andra personer som oroar sig över faktumet är experter inom privatekonomi som fruktar den dagen skulderna omvandlas till problem.Att konsumera över sina tillgångar har blivit något av en trend i dagens samhälle. Senaste åren har andelen lån ökat markant och allt fler tar så kallade konsumtionslån för att kunna konsumera över sina tillgångar. Experterna menar på att dessa skuldberg så småningom kan komma att omvandlas till faktiska skuldproblem. Dem menar på att privatlånens höga räntor tenderar att resultera i en kostnad lika stor som för ett större bostadslån. Konsumtionslånen har en ränta inom spannet 6-13%, ungefär.

Denna ränta utmärker sig stort från ett bostadslån där räntorna brukar ligga på ca 1,3-1,7 %, i de bättre fallen. Med anledning av det så faller det sig naturligt att lånekostnaden på ett litet konsumtionslån ofta blir lika hög som för ett bostadslån. Swedbanks expert inom privatekonomi, Aturo Arques, tydliggör detta faktum genom att jämföra två olika lån. Exemplen han ger är ett konsumtionslån på ca 170 000 kronor och ett boendelån på 2 000 000 kronor. Konsumtionslånet har en ränta på 12 %, vilket inte nödvändigtvis behöver vara anmärkningsvärt. Däremot så blir det anmärkningsvärt när det sätts i perspektiv med ett bolån där räntan ligger under 2 %. Trots bolånets höga lånesumma så visar det sig att konsumtionslånet kostar nästan lika mycket, enbart till följd av den höga räntan.

Jämför lånevillkor och samla dina lån

Att ta konsumtionslån behöver inte vara ett dåligt beslut. Det handlar egentligen mest om prismedvetenhet och jämförande. Ett hopbakslån innebär i de flesta fall en starkare kreditvärdighet samt lägre räntekostnader förenat med dina lån. Att vara medveten om den långsiktiga kostnaden, den effektiva räntan och din egna betalningsförmåga är mer än tillräckligt i många fall. Viktigt är också att en förstår vad alla olika begrepp faktiskt står för. Den effektiva räntan står för den totala räntekostnaden och det är det många som inte har vetskap om. Se därför till att ha koll, fråga en expert om hjälp innan du tecknar ett lån. Att gå till olika banker och jämföra dess villkor med varandra kan en därför komma riktigt långt på. Det kan även göra gott för plånboken och se till att en sparar mycket pengar bara på att ha lite is i magen. För den som redan har flertalet konsumtionslån eller små krediter kan det vara smart att samla allt på ett ställe.

Genom att samla lånen på ett ställe så erbjuds man en gemensam ränta istället för flera små räntor som tickar och kostar en himla massa pengar. Se även till att tänka långsiktigt och se till att inte falla för en attraktiv månadskostnad utan att ha full översikt på den slutgiltiga kostnaden. De allra flesta kreditgivare är finurliga på så sätt att dem är medvetna om kundens önskan om en låg månadskostnad. Med anledning av detta så minskar dom ofta månadskostnaden för att kunna ge ett, till synes, attraktivt krediterbjudande. Det många kunder inte ser igenom är att detta är kreditgivarnas sätt att förlänga kredittiden och samtidigt tillfredsställa kunden, kortsiktigt. Återigen så är vikten av att jämföra lån och vara medveten om den slutgiltiga kostnaden A och O. Det kommer att hjälpa dig i längden.

Därför ska du teckna lån utan UC

Att låna pengar eller handla på kredit är beroende av en kreditupplysning där långivaren eller kreditgivaren kan se hur hög trovärdigheten är för din återbetalningsförmåga. Den mest vanliga kreditupplysningen görs av UC, vilken lagrar all information om kunden inklusive antalet registrerade kreditupplysningar. Ett högt antal kreditupplysningar är en varningsklocka många gånger och kan resultera i att du blir nekat ett lån med bra villkor. Andra kreditupplysningsbolag kan däremot inte se tidigare registrerade kreditupplysningar utan endast faktiska betalningsanmärkningar. Tecknar du ett lån på ett ställe som inte använder UC så är chansen större att du blir beviljad ett lån. Att ta lån utan UC är därför en stor rekommendation som kommer öka dina chanser markant.