Använd mobilen för att låna pengar

Det är ingen nyhet att det är enkelt att ansöka om att låna pengar idag. I dag finns det över 100 långivare i Sverige som erbjuder flera typer av lån. Det enda du behöver göra för att få ett lån, förutom att du ska uppfylla de krav som finns och ha en hög kreditvärdighet, är att fylla i ett formulär på en långivarens hemsida och signera med mobilen. 

Mobillån har blivit en succé och det beror till en stor anledning på att det är säkert att låna via mobiltelefonen samtidigt som man ofta har mobilen på sig. Du kan låna pengar oavsett om du har en mobil som stödjer iOS eller Android, eller annat standard operativsystem. 

Vissa låntyper förutsätter att du äger en mobiltelefon

Att ansöka om billån, privatlån eller samlingslån med mobilen är enkelt. Ibland kan det även vara så att vissa lån förutsätter att du äger en mobiltelefon för att ta emot sms, på samma sätt som du måste äga ett telefonnummer för att skicka över pengar via Swish. 

När du är färdig med din ansökan som du har gjort via din mobiltelefon eller på nätet genom datorn, så får du en notis skickad till dig på sms om du har blivit beviljad ett lån. Det händer att denna typ av lån kallas för sms-lån, men även när det kommer till andra typer av snabblån behöver du oftast ha en mobiltelefon med ett svensk telefonnummer. 

Positiva aspekter med att låna pengar med mobilen 

Att använda telefonen som hjälpmedel när du lånar pengar är inte svårare än att låna pengar via datorn. Mobilen möjliggör att du alltid har möjlighet till extra pengar när du har mobiltelefonen på dig. Du är helt enkelt mer flexibel än om du behöver sätta dig vid datorn hemma varje gång eller vid datorn på jobbet. 

Att ha möjligheten att låna genom mobiltelefonen kan vara skönt om du har råkar ut för något som du inte kunde förutse och som måste åtgärdas snabbt. Alternativt om du hittar något som du verkligen vill ha och behöver agera snabbt. 

Många av oss tycker nog redan att mobilen är ett naturligt val för ekonomiska ärenden. Mobilen är något många av oss bär med oss hela tiden och vi är vana vid att göra många ärenden via telefonen. Tack vare att det finns ett stort utbud av flera appar kan man enkelt låna pengar via telefonen och även hantera betalningar och annat som tillhör när man tar ett lån. Givetvis kan du även jämföra lån enkelt hos oss i din telefon. 

Du måste ha e-legitimation 

För att du ska kunna låna pengar med mobilen behöver du verifiera att du är du och bekräfta att du vill ta lånet. För att kunna bekräfta detta krävs det att du har en e-legitimation. Det finns några olika e-legitimationer och olika långivare godkänner olika typer men den mest vanliga är BankID. Om du har ett BankID på din telefon så kommer du kunna låna pengar hos många aktörer.